A személyiség fejlesztésének módjai

A személyiség fejlesztésének módjai

A személyiség fejlesztésének módjai

Sokan nagy nehézségeket tapasztalnak személyes fejlődésük során, de a folyamatnak nem kell annyira fájdalmasnak lennie, mint gondolná. A technológiai és személyes fejlesztési technikák lehetővé teszik, hogy a legegyszerűbb és legtermékenyebb módon hajtsa végre személyes fejlődési céljait. Ennek a cikknek az a célja, hogy hasznos tippekkel és tanácsokkal vezesse végig személyes fejlődését.

Folytassa a személyes fejlődési források tanulmányozását az új ötletek azonosítása, a fókusz fenntartása és az inspiráció érdekében. Rengeteg könyv, szalag és videó található a célok elérésében. Ha ezeket a forrásokat felülvizsgálja, új tippeket és trükköket vehet igénybe, amelyekkel sikeresebbé teheti saját személyes fejlesztési rutinját.

A személyes fejlődés felgyorsításának egyik módja, ha naplót vezet a témáról. Ennek nem kell hosszú, lelket kereső dokumentumnak lennie. Még a kitűzött célok feljegyzése is segít szem előtt tartani őket. Ha további információkat ad hozzá azokhoz a lépésekhez, amelyeket e célok elérése érdekében tesz, szervezettebb lesz erőfeszítései.

Tudja, mit képvisel és végezze el a szükséges módosításokat! Határozza meg és javítsa ki életének alapelveit. Mindenkinek vannak belső elvei, amelyek irányítják napi tevékenységeiket és interakcióikat. Ezek az irányadó elvek képezik szokásaink, attitűdjeink és értékeink alapját. A rossz szokások a rossz értékekből fakadnak, a rossz hozzáállás pedig a rossz vagy negatív elvekből.

A területek rendben tartásakor a kábeleket és a vezetékeket is tartalmaznia kell. Ezek nemcsak biztonsági kockázatot jelentenek azzal, hogy megbotránkozhatnak vagy eleshetnek, hanem elektromosak is lehetnek, amelyek áramütést okozhatnak. Győződjön meg arról, hogy egyik sem kusza, és nincs túl sok a dugóban. Tartsa távol őket a nagy forgalmú helyektől, hogy megakadályozza az eséseket. Győződjön meg arról, hogy milyen vezetékhez és kábelhez milyen csatlakozó tartozik.

Próbálja a feladatkezelőt mindig magával tartani. Ez lehet egy lista egy papírlapon, egy jegyzet a telefonon vagy akár egy online lista. Bárhol is dolgozik, próbálja látótávolságon belül vagy elérhető helyen tartani a feladatait.

Dobja ki a negatív belső párbeszédet. Oktalanul döntött? Esetleg. Ettől leszel bölcs ember, aki minden tévedés után megérdemel egy szellemi ostorozást? Határozottan nem. Keresse meg a humort, a bölcsességet és a tudást, amely bármilyen hibájából kiolvasható, legyen az jelentősebb vagy kisebb.

Ne halogassa! Még akkor is, ha az Ön figyelmére váró feladat az egyik legrosszabb elképzelhető, a legtöbb esetben többet fog szenvedni, ha elhalasztja, mint ha csak előre megy és megcsinálja. Nyújtsa be a meghosszabbítás iránti kérelmet az IRS -hez, és hat hónappal többet fog aggódni az adófizetés miatt, mintha eleinte csak időben tette volna meg!

Az alacsony önértékelési problémák gyakran egy ördögi kör részét képezik. Nem akarjuk felhívni magunkra a figyelmet, ezért lecsüggedünk és a feledés homályába merülünk. Szakítsd meg ezt a szokást! Az egyenes felállás és a jó testtartás gyakorlása magabiztos képet vetít, tonizálja az izmokat, és növeli az énkép érzetünket oly módon, hogy magunk és mások számára azonnal észrevehetők legyenek.

Adj hitelt magadnak! Ha valamit jól csinálsz, légy büszke rá. Ne beszélje le magát, vagy minimalizálja az eredményeit, és még inkább, ne dobja el az eredményeit. Ha elvégeztél egy tanfolyamot, díjat nyertél, vagy bármi mást is tettél, ami figyelemre méltó, akkor jegyezd meg! Építsen eredményeire, hogy magas legyen az önbecsülése!

Ne csüggedjen a kisebb hátráltatások miatt. Ha egy napon van egy kis kudarc, akkor ezt tanulási napként kell használni. Hosszú távon egy szabadnap valószínűleg nem fog ekkora különbséget tenni. Ha azonban ezt a szabadnapot ürügyként használja fel a feladásra, akkor valóban kudarcot vallott.

Amint talán most kezdi megérteni, a személyes fejlődési folyamatnak nem kell olyan fájdalmasnak vagy nehéznek lennie, mint régen. Fontos megjegyezni, hogy semmi sem történik éjszaka, és ragaszkodnia kell a céljaihoz. A cikkben foglalt tippek és tanácsok követésével segíthet abban, hogy a legjobb eredményeket érje el személyes fejlődése során.

Ajánló
Kommentek
  1. Én